Definitief ontwerp schouwburg is vastgesteld


Een belangrijke mijlpaal is bereikt in het project voor de vernieuwing van Stadsschouwburg Velsen.
Het Definitief Ontwerp is vastgesteld, waarmee de weg vrij is voor de bouw van een modern, duurzaam en toegankelijk theater.

Het nieuwe ontwerp, gemaakt door Bedaux de Brouwer Architecten, sluit naadloos aan bij de historische context van het gebouw en het karakter van IJmuiden. De sculptuurale vormgeving en het gebruik van rode baksteen zorgen voor een harmonieuze integratie in de omgeving. Het gebouw wordt omgeven door groen en biedt volop daglicht, waardoor een open en uitnodigende sfeer ontstaat.

Een theater voor iedereen
De vernieuwde schouwburg wordt een plek waar alle inwoners van Velsen kunnen genieten van kunst en cultuur, waaronder ook maatschappelijke en educatieve activiteiten. Naast een grote zaal voor voorstellingen komen er ook een kleine zaal, een filmzaal en studio’s voor bijvoorbeeld dans en muziek. Daarnaast wordt er veel aandacht besteed aan toegankelijkheid en duurzaamheid.

Wethouder Sander Smeets is enthousiast: “Ik ben ontzettend blij met deze ontwikkeling. Met deze nieuwe schouwburg krijgen we een prachtige plek waar cultuur voor iedereen toegankelijk is. Een plek waar we samen kunnen komen, inspiratie op kunnen doen en nieuwe dingen kunnen ontdekken.”

Volgende stappen
Na het opstellen van een Technisch Ontwerp, het doorlopen van het vergunningentraject en aanbestedingsprocedures voor uitvoerende partijen, start volgend voorjaar (2025) de uitvoering.

Samenspel Velsen
Gemeente Velsen en Stadsschouwburg & Filmtheater Velsen werken samen aan de vernieuwing van de Stadsschouwburg aan de Groeneweg 71 in IJmuiden.

Wilt u op de hoogte blijven van dit project? Meld u dan hier aan voor de nieuwsbrief vanuit de gemeente.